Olimpiada de argumentare, dezbatere și gȃndire critică ,, Tinerii dezbat”

La etapa pe municipiu a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gȃndire critică ,, Tinerii dezbat”, desfășurată la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul”, în zilele de 28 si 29. 05. 2022, liceul nostru a fost reprezentat de o echipă formată din elevele Alexandrescu Gabriela Carmen (IX B), Lucuţa Nicola Ștefania (X A) si Neacșu Alexandra Simona (XIA), echipă care a adus două menţiuni.  A fost o ocazie deosebită de a se întȃlni cu elevi din multe licee bucureștene, de a ţine discursuri persuasive, de a alege strategii adecvate, de a fi spontani,  de a-și face noi prieteni. Este prima participare la un astfel de concurs, am vrea ca anul viitor să  extindem această activitate, pornind de la ideea că elevii își doresc să-și dezvolte abilităţile de comunicare și argumentare, esenţiale pentru reușita profesională.

 

Olimpiada Națională Tehnică – domeniul Electric

După doi ani în care olimpiadele au fost suspendate, anul acesta, la Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei Tehnice – aria curriculară Tehnologii.

Din școala noastră au participat elevii Manea Ștefan și Olteanu Costin, din clasa a XI-a E, domeniul Electric, care au obținut Premiul I, respectiv premiul al II-lea.

Primul dintre aceștia a participat în perioada 18 – 22 aprilie 2022 la Olimpiada Națională care a avut loc la Slatina, jud. Olt.

În ciuda faptului că nu am ocupat un loc pe podium, pentru Ștefan a fost o experiență plăcută și binevenită.

FĂRĂ EMOȚII LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ – sursa Ptv Oltenia

diploma

Concursul național “European Money Quiz”

Pe 24 martie 2022, eleva Giogu Yvonne, de la clasa a IX-a E, a participat la Concursul național “European Money Quiz”.
Concursul s-a desfășurat online, live, pe platforma Kahoot! și pe Zoom.

“European Money Quiz” este parte a concursului “European Money Week”, care a fost lansat la nivelul Federației Bancare Europene și sub brandul Global Money Week, și urmărește testarea cunoștințelor financiare în rândul elevilor cu vârsta între 13-15 ani.
În România, concursul este organizat de Asociaţia Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerului Finanțelor și cu Institutul Bancar Român (IBR).

Finala europeană se va desfășura pe 10 mai 2022.

Olimpiada județeană din aria curriculară – Tehnologii

Sâmbătă, 19 martie 2022,  elevii  Manea Ștefan și Olteanu Costin  din clasa a XI-a E au participat la Olimpiada județeană din aria curriculară – Tehnologii,  domeniul Electric/ Electrotehnic/ Electromecanic, unde au obținut:

– premiul I – Manea Ștefan, calificându-se la etapa națională;

– premiul al II-lea – Olteanu Costin.

Concursul “Mediul, o șansă a viitorului”

În perioada 19-20 ianuarie 2022, Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, specializarea Ingineria Mediului de la Universitatea POLITEHNICA din București, a fost gazda în regim online a Concursului Național „Mediul – O șansă a viitorului”, editia a IV-a.

Concursul s-a adresat tuturor elevilor și profesorilor din învațământul preuniversitar pasionați de protecția și conservarea mediului și a cuprins trei secțiuni: prezentari orale, poster, expoziție foto.

Școala noastră a participat la următoarele secțiuni:
* Secțiunea poster – Antonia Vasile clasa a XII a C, Georgeta Andreea Galbenu clasa a IX a;
* Secțiunea fotografii – ”Orașul meu văzut de un ecologist” – Maria Luiza Trușcă și Alina Nicoleta Popescu clasa a X a;
* Secțiunea prezentări orale – Sorana Cristina Prevenda și Beatrice Florentina Dobre clasa a XI a – cu tema ”Energii regenerabile”, Daniela Stoica și Cosmina Știrbu clasa a XI a – cu tema ”Clima, încotro?”, Ana-Maria Cosmescu și Beatrice Olivia Grigore clasa a X a – cu tema ”Schimbări climatice”, Yvonne Giogu clasa a IX a E– cu tema ”Schimbări climatice în România”.

Premii:
* Secțiunea poster – Antonia Vasile – clasa a XII a C,  PREMIUL al II-lea
* Secțiunea prezentări orale – Sorana Cristina Prevenda și Beatrice Florentina Dobre clasa a XI a – cu tema ”Energii regenerabile”, MENȚIUNE 

Cele doua zile de concurs au oferit tuturor șansa de a prezenta idei noi, inițiative și aspecte de mediu specifice zonelor în care participanții își desfașoară activitatea.