CNsigla noua
Medi@ Junior
nenitescu

Medi@ Junior

Parteneriat in cadrul Proiectului Naţional "Medi@ Junior"

Partener COLEGIUL TEHNIC TF  „ANGHEL SALIGNY” SIMERIA

        Cuvântul organizatorilor:

        Trăim într-un timp cu un ritm  atât de alert, încât uneori nu mai putem ţine pasul cu tot ce se întâmplă în jur. Suntem implicaţi într-o seamă de activităţi pe care le abordăm  diferit,  cu mai mult sau mai puţin interes.Tocmai pentru că timpul nu ne permite să le tratăm cu aceeaşi intensitate pe toate. 

        Ediţia a II-a a Proiectului Naţional “Medi@ Junior” doreşte să aducă în lumină comunicarea  scrisă şi în imagini, ca modalitate eficientă de exprimare  a tuturor realităţilor care au legătură cu activităţile desfăşurate în şcoală şi în afara ei,  comunicare ghidată după principiul „maximum de informaţie în minimum de cuvinte”, scurt, concis, la obiect.

       Cadrul didactic, indiferent de disciplina pe care o predă, are abilitatea necesară de a coordona actul de scriere al elevului în aşa fel încât să comunice  realităţile activităţii sale  frumos, bine, eficient, constructiv, ţinând cont astfel de proximitatea temporală  şi   de  cea spaţială.

         Oricare ar fi activitatea prestată, nu o putem realiza în lipsa comunicării. Niciun fel de activitate, de la  cele banale ale rutinei cotidiene si până la cele mai complexe activităţi desfăşurate la nivelul organizaţiilor, societăţilor sau culturilor, nu mai pot fi imaginate în afara procesului de comunicare.  Dar comunicarea a devenit, de asemenea, şi unul dintre cuvintele „la modă“, ale vremurilor noastre, ce multiplică activităţile sau evenimentele pe care le reprezintă şi care tinde să-şi lărgească aria de semnificaţii tocmai datorită interesului de care se bucură.

       Aşadar, stimaţi colegi dascăli şi dragi elevi, vă provocăm să scrieţi despre realităţile   cu care ne confruntăm, indiferent că sunt şcolare, extraşcolare, personale, de grup, ale comunităţii,  indiferent că le comunicaţi prin cuvinte sau  imagini. Vă provocăm să vă promovaţi talentul scriitoricesc, de artă fotografică sau desen, vă provocăm să vă înscrieţi în Concurs  materialele media pe care le-aţi realizat în anii trecuţi sau în prezent.

Detalii concurs … prof. Felicia Huides ... data limita 15 mai 2011

media junior 1 media junior 2